رئيس التحرير
أحمد ناصف
رئيس التحرير
أحمد ناصف

«هترخص لـ 15 جنيه».. نقيب الفلاحين يكشف مفاجأة عن موعد انخفاض أسعار الطماطم بالأسواق

نشر
مستقبل وطن نيوز

كشف حسين أبو صدام نقيب الفلاحين سبب ارتفاع أسعار الطماطم في الأسواق، معلقاً بأن: «مصر خامس أكبر دولة إنتاجاً للطماطم، يعني بننتج أكتر من 6.5 مليون طن، وينزرع نحو 500 ألف فدان طوال السنة، فمعندناش مشكلة في الطماطم بتاتاً، المشكلة في التوقيتات بتاعة اللي هي بترتفع فيها الأسعار».

وتابع أبو صدام خلال تصريحات تليفزيونية: «الطماطم النهارده بتطلع من الغيط بـ 15 و20 جنيه فعلاً، لكن عندنا الحلقات الوسيطة من تاجر لتاجر لتاجر، وارتفاع تكلفة النقل وارتفاع الفاقد بيأدي للأسعار اللي إحنا شايفينها اللي بتصل يمكن لـ 40 جنيه دلوقتي في بعض الأماكن، وممكن تزيد عن كدة في أماكن أخرى».

وواصل حسين أبو صدام: «هناك نوع من استغلال لبعض التجار مع اختلاف في الجودة، ومكان البيع، والمساحة اللي بيتم زراعتها في الوقت ده بتبقى قليلة، علاوة على إصابة الطماطم بعدة إصابات وندوات مختلفة بسبب ارتفاع درجات الحرارة وبالتالي إحنا عندنا انخفاض في الإنتاجية في الوقت ده، وخلال 25 يوم - مش هتزيد عن كده - هنلاقي الطماطم رجعت لطبيعتها والأسعار بقت للمستهلك منخفضة جداً».

واختتم حسين أبو صدام: «الطماطم هتبقى بـ 15 و20 جنيه للمستهلك، لأن العروة الصيفية تعد من أكبر العروات اللي بيتم زراعتها، والذروة بتاعتها بتبقى بعد 20 يوم، لكن الزراعات المبكرة منها معظمها طبعاً أُصيبت من درجات الحرارة المرتفعة والتقلبات الجوية فكان الإنتاج بتاعها قليل».

عاجل